iPhone challenge - 1. Terug naar start

Door beste-spellen op donderdag 17 september 2015 22:04 - Reacties (38)
Categorie: iPhone challenge, Views: 3.468

Mag ik die 200 euro vangen? Kan ik de reparatie van mijn Nokia mee betalen…

Voordat ik verder ga, moet ik eerst iets kwijt:
WELKE IDIOOT BIJ APPLE HEEFT VERZONNEN DAT GN TERUGKNOP OP HET TOESTEL PLAATSEN EEN GOEDE KEUZE WAS?!?!?!!?! 8)7 8)7 8)7

Zo, nu dat er uit is, kunnen we door…

De iPhone heeft een hele fijne homeknop. Gewoon een normale knop, die je in kunt drukken. Mijn oude Windows Phone 7 toestel had dat ook en naar mijn mening werkt dat gewoon nog het beste voor een startknop: je voelt gewoon echt dat je iets indrukt. Dat in tegenstelling tot aanraaktoetsen of, nog erger, on-screen knoppen. Persoonlijk vind ik het echt zonde dat de nieuwe Lumia’s ook on-screen knoppen krijgen, maar het valt niet te ontkennen dat het een trend is om geen fysieke knoppen meer op het toestel aan te brengen "omdat het clean oogt".

Naast de homeknop heb je zowel links als rechts zeen van ruimte. Je zou dus verwachten, dat er een terugknop links naast de homeknop zou zitten. Ik heb meerdere keren geprobeerd op die knop te drukken, maar helaas: hij zit er niet. Ik kan tevens bevestigen dat de upgrade naar iOS 9 ook niet de terugknop met zich mee heeft gebracht.

Even een zijspoor: Apple heeft het upgradeprocess wel stukken beter voor elkaar. Geen wazige stap 19 van 21 die een eeuwigheid duurt, maar gewoon een voortgangsbalkje met een appeltje erboven.

Iedere keer weer, nadat ik bijvoorbeeld in de browser terug wil naar de vorige pagina, of vanuit een chatsessie terug naar het overzicht, druk ik op dat niet-bestaande knopje links naast de homeknop. Daarna druk ik nog een keer maar dan harder, want iedereen weet dat als een knop niet werkt, hij wl werkt als je er harder op drukt. Dan pas bedenk ik me dat er helemaal geen terugknop is, en dat ik ergens linksboven naar een optie toe moet die meestal ‘< terug’ heet, maar soms om onduidelijke reden een andere naam heeft.

Ik zie het al voor me. Presentatie iPhone 7, getiteld: iPhone is back, waarbij Apple, op de manier waarop alleen Apple kan, een revolutionaire nieuwe functie uitbrengt. Een knop, die zo gebruiksvriendelijk is omdat deze altijd dezelfde functie heeft en altijd op dezelfde plek staat. Een knop die iedere keer weer voldoening geeft door licht te trillen en te doen wat jij, als gebruiker, wilt. De retourknop! (want Apple heeft de neiging om dezelfde dingen anders te noemen *kuch* pencil *kuch*) Maar dat is nog niet alles! Er is ng een knop bijgekomen. Rechts naast de homeknop, is ng een knop! Met deze knop, die er uit ziet als een vergrootglas, kun je direct, dus met n druk op de knop, Cortana Siri openen!


Nu we het toch over knoppen hebben, laten we ze maar allemaal nagaan. Bovenaan zit de aan/uitknop, geen ideale plek maar voor een dergelijk klein toestel als de iPhone 5 gaat het prima en kun je er makkelijk bij. Aan de rechter zijkant is een hele hoop lege ruimte voor de ontbrekende cameraknop. Aan de onderkant zit je AppleUSB-aansluiting (dik pluspunt: de kabel past in n keer, in plaats van normale USB waarbij het altijd drie pogingen kost om dat ding erin te krijgen, daarnaast heb je niet het gevoel je stekker te slopen als je de kabel eruit trekt, iets wat bij MicroUSB nog wel eens voor komt) en om onduidelijke redenen ook de hoofdtelefoonaansluiting.

Dan houden we de linkerkant nog over. Losse volumeknoppen voor harder en zachter zijn een zegen, bij mijn Nokia krijg ik het altijd voor elkaar om precies in het midden te drukken, of op de verkeerde knop. Boven de knoppen zit nog een schuifje, waarmee je je telefoon op stil kunt zetten. Dat knopje mogen ze zo overnemen op alle telefoons. Wanneer je het schuifje naar beneden doet, zie je een rood streepje, wat dus aangeeft dat ie op ‘stil’ staat. Ideaal! Duidelijk! Wat kan hier nu mis mee gaan?

Aan het einde van mijn college, hoorde ik opeens muziek. Ik dacht dat het van een laptop/telefoon verder achterin kwam. Toen het wel lang duurde voordat de muziek uit ging, keek ik toch maar naar mijn telefoon, die op stil stond, dus die kon geen geluid maken, toch? Op de een of andere manier was het mijn telefoon gelukt om in mijn broekzak aan te gaan, van de normale Slam FM (waar ik eerder naar geluisterd had en (uiteraard) gestopt had) naar Slam Hardstyle te schakelen, en die vervolgens af te spelen... Gevolg: herrie uit de speaker van mijn stille iPhone.

“Sorry, first day iPhone…”

Volgende: iPhone challenge - 2. Size matters 09-'15 iPhone challenge - 2. Size matters
Volgende: iPhone challenge - 0. Het begin 09-'15 iPhone challenge - 0. Het begin

Reacties


Door Tweakers user Xavier, donderdag 17 september 2015 22:35

(Je volumeknop is je cameraknop om een foto te nemen. Vanaf je lockscreen naar boven swipen vanaf rechtsonder opent meteen de camera. )

De terugknop mis ik niet, maar heb hem ook nooit gehad.

Je iPhone kan wel geluid maken als jij een muziekspeler aanzet. Blijkbaar wil je dat :-)
Heb hier de touchID aanstaan waardoor hij nooit zomaar unlocked is.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 september 2015 22:44]


Door Tweakers user matroosoft, donderdag 17 september 2015 22:51

Grappig om te lezen. Dat van die terug-knop is echt heel erg herkenbaar. Heb zelf ook een Nokia Lumia 1520 zoals jij had een heb een paar keer een iPhone in m'n handen gehad. Wat jij zegt: iedere keer druk je op de terug-knop die er niet is. Ik geloof dat als je eenmaal een terug-knop hebt gehad, je nooit meer zonder kunt. :)

Hij werkt altijd, in elke app, bij instellingen,notificaties en het geeft altijd feedback dmv de trilmotor. Heb eigenlijk nooit kunnen begrijpen waarin Apple het niet toepast.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 september 2015 22:52]


Door Tweakers user RobinHood, donderdag 17 september 2015 23:02

De ontbrekende terugknop ja, ik weet niet welk dronken persoon bedacht heeft om die weg te laten. Ieder telefoon-os wat ik kan bedenken heeft 'm, zelfs Opa Symbian heeft er eentje, maar iOS niet, dus ook ik loop telkens op de niet bestaande knop te drukken, en mocht je dan denken "mss dat ik dan terugga met de homeknop", dan heb je het helemaal fout. Waanzin :(

Ontbrekende cameraknop, ook zoiets, welke telefoon met een deftige camera heeft nou geen dedicated knopje ervoor? :X

Dat mute-schuifje, tja, volumeknoppen werken daar imo prima voor.

Door Tweakers user beste-spellen, donderdag 17 september 2015 23:04

Xavier schreef op donderdag 17 september 2015 @ 22:35:
(Je volumeknop is je cameraknop om een foto te nemen. Vanaf je lockscreen naar boven swipen vanaf rechtsonder opent meteen de camera. )
Dat cameraatje rechts onderin was mij nog niet opgevallen. En van dat plusje wist ik nog niet, bedankt voor het melden ;)
Je iPhone kan wel geluid maken als jij een muziekspeler aanzet. Blijkbaar wil je dat :-)
Heb hier de touchID aanstaan waardoor hij nooit zomaar unlocked is.
Nee, dat wilde ik niet :/ En een iPhone 5 heeft helaas nog geen Touch ID.
matroosoft schreef op donderdag 17 september 2015 @ 22:51:
Dat van die terug-knop is echt heel erg herkenbaar.
RobinHood schreef op donderdag 17 september 2015 @ 23:02:
De ontbrekende terugknop ja, ik weet niet welk dronken persoon bedacht heeft om die weg te laten. [..] ook ik loop telkens op de niet bestaande knop te drukken, en mocht je dan denken "mss dat ik dan terugga met de homeknop", dan heb je het helemaal fout. Waanzin :(
Gelukkig, ik ben dus niet de enige.
RobinHood schreef op donderdag 17 september 2015 @ 23:02:
Dat mute-schuifje, tja, volumeknoppen werken daar imo prima voor.
Volumeknoppen worden niet rood als je je volume op 0 (stil) hebt staan :P

Door Tweakers user Gravenimage, donderdag 17 september 2015 23:22

iPhone vond dat je wel genoeg college hebt gehad.

Door Tweakers user xFeverr, donderdag 17 september 2015 23:48

De werking van de terugknop op Windows Phone voelt voor mij ook 'beter' aan dan bijvoorbeeld op Android. Ik moest er flink aan wennen. Als je bijvoorbeeld op de home/start knop drukt en daarna op terug dan ga je weer terug je app in. Dit is bij Android niet.

Verder vind ik het app in - app uit systeem van iPhone altijd zo jammer. Voorbeeld: je hebt je vinger linksboven gekregen om een aantal stappen terug te doen, bijvoorbeeld in Whatsapp: foto [< Terug], gesprek [< Terug], gespreklijst... geen terug? nee dan moet je je vinger helemaal naar onderen doen om op home te drukken.

Maar ach... ik denk dat je hiermee wel het ergste heb gehad.

Door Tweakers user beste-spellen, vrijdag 18 september 2015 00:04

Gravenimage schreef op donderdag 17 september 2015 @ 23:22:
iPhone vond dat je wel genoeg college hebt gehad.
Dat bepaal ik zelf wel, dat hoeft mijn telefoon niet voor mij te doen.
xFeverr schreef op donderdag 17 september 2015 @ 23:48:
je hebt je vinger linksboven gekregen om een aantal stappen terug te doen, bijvoorbeeld in Whatsapp: foto [< Terug], gesprek [< Terug], gespreklijst... geen terug? nee dan moet je je vinger helemaal naar onderen doen om op home te drukken.
. Dit dus. Gewoon door blijven drukken op die terug knop, die er dan 'opeens' niet meer is.
Maar ach... ik denk dat je hiermee wel het ergste heb gehad.
Ik hoop het.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 september 2015 00:05]


Door Tweakers user iamzero456, vrijdag 18 september 2015 01:15

Leuke blog, zelf altijd Android gehad - zowel topmodel als budget. Vastlopers, hitteproblemen, batterij die na een jaar al dood was (tjah, wel makkelijk vervangbaar destijds althans) vreemd, onverwacht gedrag etc. Het kan ook pech zijn, of misschien dat een S6 nu wel probleemvrij is, maar ik durf het (nog) niet meer aan in ieder geval.

Sinds ik ongeveer 4 jaar geleden een Apple heb gehaald wil ik niet anders meer, zeker na jailbreaken zijn er tal van mogelijkheden en toch blijft het stabiel. De hele telefoon (en tablet) werkt gewoon zoals je ook verwacht, het ligt allemaal voor de hand. Als ik wil rommelen/tweaken pak ik mijn backuptelefoon Samsung S4 wel :).

Hoe is de snelheid en vloeibaarheid tot nu toe? Iphone 5 is geen topmodel meer, maar zou nog prima mee moeten komen met bv IOS 9.
Stabiliteit en aanbod van applicaties?
Batterijduur? iPhone 5 heeft een slechte batch gehad aan batterijen voor dit model - veel iphone5's zijn toen omgeruild met een nieuw exemplaar. Bron:
https://www.apple.com/nl/support/iphone5-battery/

Of bewaar je dat voor je andere delen? ;)

Heb overigens een Windows Phone (Nokia 730) van de zaak, 5 minuten gebruikt Wel wennen aan de interface, ook zijn er voor zover ik weet nog niet zoveel app/games als voor IOS. Misschien in de toekomst een betere kans geven (of zelfs jouw blog als eerbetoon aannemen en dan vervolgens de ervaringen delen van iOS naar Windows Phone? :P ).

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 september 2015 01:15]


Door Tweakers user sebastius, vrijdag 18 september 2015 07:32

Sowieso is het nuttig te kijken of jouw iPhone5 valt onder de verlengde garantie voor de powerbutton of voor de accu. In het geval van de powerbutton kreeg mijn vriendin ook een nieuwe accu extragratis :)

Door Tweakers user yousql, vrijdag 18 september 2015 08:24

Ik zie het probleem niet zo, de terug knop zit links op het scherm, en die knop moet je naar rechts schuiven.

Elke knop is weet extra risico op waterschade bij motregen, dat heb ik bij mijn vorige Samsung al gehad. En ik heb ook geen zin om mijn telefoon thuis te laten bij een beetje gespetter.


Door Tweakers user beste-spellen, vrijdag 18 september 2015 10:27

iamzero456 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 01:15:
Sinds ik ongeveer 4 jaar geleden een Apple heb gehaald wil ik niet anders meer, zeker na jailbreaken zijn er tal van mogelijkheden en toch blijft het stabiel.
Jailbreaken mag helaas niet op deze telefoon, dus dat kan ik niet uitproberen.
[lijst vragen] Of bewaar je dat voor je andere delen? ;)
Ik moet wel onderwerpen overhouden inderdaad als ik echt iedere dag vol wil houden met het schrijven van een verslag hierover ;)
Misschien in de toekomst een betere kans geven (of zelfs jouw blog als eerbetoon aannemen en dan vervolgens de ervaringen delen van iOS naar Windows Phone? :P ).
Zeker doen!
sebastius schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 07:32:
Sowieso is het nuttig te kijken of jouw iPhone5 valt onder de verlengde garantie voor de powerbutton of voor de accu.
iamzero456 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 01:15:
Batterijduur? iPhone 5 heeft een slechte batch gehad aan batterijen voor dit model - veel iphone5's zijn toen omgeruild met een nieuw exemplaar.
Het is een refurbished model, ik neem aan dat dit al voor mij gedaan is.
yousql schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 08:24:
Elke knop is weet extra risico op waterschade bij motregen
Daar moet een telefoon gewoon tegen kunnen. Mijn Lumia gebruik ik ook gewoon in de regen. Enige nadeel is dat de waterdruppels de werking van het touchscreen nogal negatief benvloeden.
arjan445 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 08:51:
Hier heb je terug button weer mee terug :)
Voor de korte periode dat ik deze iPhone echt intensief ga gebruiken niet interessant, maar desalniettemin: dit is echt geniaal.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 18 september 2015 10:59

Geen idee of je ervaring hebt met Cortana, maar als je dat wel hebt, kan je eens een vergelijking doen tussen Cortana en Siri?
Dat is verdorie knap man, vraag me af hoe het werkt.

Door Tweakers user funk-e, vrijdag 18 september 2015 11:09

Jammer dat nog niemand hier heeft uitgelegd hoe je 'terug' gaat op een iPhone.

Sinds iOS7 is er een 'back-gesture': In een app kun je terug gaan naar het vorige scherm door van links naar rechts te swipen vanaf de linkerrand van het scherm (start met swipen vanaf de rand van het toestel).

Een beetje lastig uit te leggen, maar hier staat meer info:
http://www.cnet.com/how-t...7-you-want-to-know-about/

Sinds iOS9 is er trouwens ook nog een 'terug naar de vorige app-knop' linksboven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 september 2015 11:27]


Door Tweakers user funk-e, vrijdag 18 september 2015 11:26

Wat betreft de mute-knop:

Deze is dus bedoeld om geluiden van notificaties en telefoon te muten: niets meer, niets minder. Je moet het dus wel even weten :+

Ik geef je alvast een tip: ook de wekker gaat gewoon af wanneer je de iPhone op mute zet. Daar is veel over geschreven in het verleden: http://daringfireball.net/2012/01/iphone_mute_switch_design

Er zijn echter app-ontwikkelaars die ervoor zorgen dat de app geen geluid maakt wanneer de telefoon op mute staat (bijvoorbeeld de dumpert app). Helaas zorgt dat inconsistente gebruik ervan voor veel verwarring.

Jouw SLAM-FM avontuur maak ik echter ook wel eens mee met de 3FM app. Het is volgens mij een bug, en het heeft ermee te maken dat deze muziek-apps kunnen draaien op de achtergrond. Op een of andere manier wordt de app op de achtergrond weer geactiveerd.

Voor de rest ben ik benieuwd naar je andere ervaringen. Het toestel is trouwens wel 3 jaar oud en dat is bijna antiek in de telefoonwereld :P

Door Tweakers user The Lord, vrijdag 18 september 2015 11:27

Ik was benieuwd of dit een 'bashing by fan-boy' blog werd. Maar tot nu toe vind ik het grappig om te lezen inclusief de reacties.

Wat je gewend bent kun je zo missen. Ik zit om de haverklap schone laptop en desktop schermen van anderen te bevuilen, omdat mijn desktop en tablet/laptop convertible een touch screen hebben.

En een telefoon die niet continue de tijd en belangrijke meldingen aangeeft zonder het hele scherm aan te zetten vind ik ook al vreemd.

Zoeken naar de 'scherm aan knop' vind ik ook al irritant; waarom werkt die dubbel-tap nou toch niet op elke telefoon?
yousql schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 08:24:
Ik zie het probleem niet zo, de terug knop zit links op het scherm, en die knop moet je naar rechts schuiven.
Dat voelt voor mij erg onhandig aan vergeleken met de terug knop.

Maar dat Windows Phone tijdens het update proces dan weer zo 'ingewikkeld' oogt heeft me ook verbaasd. De rest van het OS design was zeer strak met hetzelfde stramien.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 september 2015 11:28]


Door Tweakers user funk-e, vrijdag 18 september 2015 11:29

The Lord schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 11:27:
Zoeken naar de 'scherm aan knop' vind ik ook al irritant; waarom werkt die dubbel-tap nou toch niet op elke telefoon?
wat bedoel je precies?

Door Tweakers user beste-spellen, vrijdag 18 september 2015 11:43

Blokker_1999 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 10:59:
Geen idee of je ervaring hebt met Cortana, maar als je dat wel hebt, kan je eens een vergelijking doen tussen Cortana en Siri?
Ik kan zeker wel wat schrijven over Siri, maar ik heb te weinig ervaring met Cortana om daarmee te vergelijken.
funk-e schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 11:09:
In een app kun je terug gaan naar het vorige scherm door van links naar rechts te swipen vanaf de linkerrand van het scherm (start met swipen vanaf de rand van het toestel).
You sir, deserve a medal _/-\o_
Al zo vaak geprobeerd om terug te swipen (zeker in de browser), blijkt dus dat je echt vanaf de rand moet beginnen. Weer wat geleerd.
Sinds iOS9 is er trouwens ook nog een 'terug naar de vorige app-knop' linksboven.
Die is handig als die knop er is, maar het komt nog niet echt consistent terug op alle plaatsen. Dat zal uiteindelijk wel beter worden denk ik.
funk-e schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 11:26:
Wat betreft de mute-knop: deze is dus bedoeld om geluiden van notificaties en telefoon te muten: niets meer, niets minder. Je moet het dus wel even weten :+
Nu weet ik het :+
Ik geef je alvast een tip: ook de wekker gaat gewoon af wanneer je de iPhone op mute zet.
Gelukkig gebruik ik mijn telefoon niet als wekker.
Er zijn echter app-ontwikkelaars die ervoor zorgen dat de app geen geluid maakt wanneer de telefoon op mute staat (bijvoorbeeld de dumpert app). Helaas zorgt dat inconsistente gebruik ervan voor veel verwarring.
Candy Crush is ook zo'n voorbeeld. Regelmatig een gevecht met de app op de iPad om het geluid weer aan de gang te krijgen.
Jouw SLAM-FM avontuur maak ik echter ook wel eens mee met de 3FM app. Het is volgens mij een bug, en het heeft ermee te maken dat deze muziek-apps kunnen draaien op de achtergrond. Op een of andere manier wordt de app op de achtergrond weer geactiveerd.
Windows heeft ook een te fanatieke muziekspeler. Daar heb je dan een handige app voor, 'stop the music', die je muziek echt kan stoppen. Weet niet of iOS ook zoiets heeft?
Het toestel is trouwens wel 3 jaar oud en dat is bijna antiek in de telefoonwereld :P
Het voordeel van iPhones (en Windows Phones) is toch juist dat ze zo lang ondersteund worden? :+
The Lord schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 11:27:
Ik was benieuwd of dit een 'bashing by fan-boy' blog werd.
Ik doe mijn best om dat te voorkomen. Dat is soms nog best lastig. Maar ik vertrouw op de Tweakers community om mij op subtiele wijze een zetje in de goede richting te geven mocht het mis gaan.
Ik zit om de haverklap schone laptop en desktop schermen van anderen te bevuilen, omdat mijn desktop en tablet/laptop convertible een touch screen hebben.

En een telefoon die niet continue de tijd en belangrijke meldingen aangeeft zonder het hele scherm aan te zetten vind ik ook al vreemd.

Zoeken naar de 'scherm aan knop' vind ik ook al irritant; waarom werkt die dubbel-tap nou toch niet op elke telefoon?
Alle drie herkenbaar. Sowieso eerst op alle telefoons dubbel-tappen, en dan nog drie keer proberen, en daarna er pas achter komen dat dat niet werkt op dat toestel.
Moderne telefoons kun je unlocken door twee keer kort achter elkaar op het touchscreen te tikken ;)

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 18 september 2015 12:33

hmm, zelf op Windows nog geen last gehad van een muziekspeler die uit zichzelf opstart. Vorige maandag wel voor de eerste keer meegemaakt dat de wekker niet is afgegaan ondanks dat deze goed gezet was.

Door Tweakers user Poepkonijn, vrijdag 18 september 2015 12:56

Pencil? Achja, ze noemen het anders, jammer alleen dat het ook al weer gejat is van Fifty Three.

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 18 september 2015 13:30

Moderne telefoons kun je unlocken door twee keer kort achter elkaar op het touchscreen te tikken
hoho, moderne telefoons ? Dat was al zo met de Nokia N9 en N900 (Maemo)...
Maarre volgens mij is het nog lang niet zo standaard op moderne telefoons...

Door Tweakers user The Lord, vrijdag 18 september 2015 14:05

Spot de sarcasme smiley; O-)

Jammer dat dit inderdaad niet standaard is. Maar ja, dat vind ik van het Memory-AMOLED scherm en QI ook.

Echt alle toeters en bellen levert waarschijnlijk een premium telefoon met dito prijs, maar dan met een lage winstmarge. Zal wel een te groot risico zijn; wordt het niet een enorme hype dan is de kans groot dat er geen winst gedurende de levensduur van het product wordt gemaakt.

Door Tweakers user hyptonize, vrijdag 18 september 2015 16:43

The Lord schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 11:27:
Zoeken naar de 'scherm aan knop' vind ik ook al irritant; waarom werkt die dubbel-tap nou toch niet op elke telefoon?
Een keer op de home button drukken is toch net zo snel, al dan niet sneller?

Door Tweakers user The Lord, vrijdag 18 september 2015 16:59

hyptonize schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 16:43:
Een keer op de home button drukken is toch net zo snel, al dan niet sneller?
Als je weet dat dit d.m.v. de 'home button' kan, weet waar deze zit en zich op eenzelfde prominente plaats bevindt dan klopt dat.

Zodoende ben ik van mening dat het een verrijking zou zijn als elk toestel de 'dubbel-tap' functie zou ondersteunen. Bijna iedereen weet waar het scherm zit en het bevindt zich meestal ook nog op een vrij prominente plek.

Dit los van het feit dat ik het persoonlijk veel makkelijker vind de telefoon in n hand te houden en met de duim op een willekeurige plek te 'dubbel-tappen' dan op een onhandige plek op een knop te moeten drukken.

Door Tweakers user beste-spellen, vrijdag 18 september 2015 17:33

Blokker_1999 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 12:33:Vorige maandag wel voor de eerste keer meegemaakt dat de wekker niet is afgegaan ondanks dat deze goed gezet was.
Hopelijk was je nog wel op tijd :o
TIGER79 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 13:30:
Dat was al zo met de Nokia N9 en N900
Maar Nokia is dan ook een klasse apart ;)
The Lord schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 14:05:
Maar ja, dat vind ik van het Memory-AMOLED scherm en QI ook.
Ook zoiets: ik leg m'n iPhone op m'n draadloze lader, en dan gebeurt er niets :o maar nu doet het ding dienst als gewicht zodat mijn iPhone oplaadkabeltje niet van m'n bureau af valt :p
The Lord schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 16:59:
[...]
Als je weet dat dit d.m.v. de 'home button' kan, weet waar deze zit en zich op eenzelfde prominente plaats bevindt dan klopt dat.
Unlocken via de homebutton gaat in principe prima, maar als je double tap on screen gewend bent, is het even omschakelen. Zoals het zo meteen ook weer omschakelen wordt als ik mijn Nokia terug heb en de homeknop probeer in te drukken: dat gaat ook niet. Maar als je nooit een telefoon gehad hebt met deze functie, dan wil ik best snappen dat je het niet mist.

Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 18 september 2015 18:25

- Terugknop: linksbovenaan of naar links swipen.
- Siri: dubbele homeknop
- USB: ik snap nooit dat iemand daar een probleem mee heeft. Tenzij je motorisch beperkt bent is het niet extreem lastig: de stekker gaat er namelijk altijd op dezelfde manier in.
- Geluid uit je broekzak: knap, heb ik nooit.

Volgens mij moet je dus gewoon twee keer kijken voordat je begint te gillen.

Door Tweakers user Fly-guy, vrijdag 18 september 2015 19:47

daarnaast heb je niet het gevoel je stekker te slopen als je de kabel eruit trekt, iets wat bij MicroUSB nog wel eens voor komt
Ik snap het gevoel, maar ik heb meerdere kapotte Lightning kabels tegenover nul kapotte micro USB, terwijl in die laatste groep er kabels zitten die drie keer ouder zijn dan de oudste Lightning label.

Door Tweakers user brain75, vrijdag 18 september 2015 20:58

Een terug-knop? Ik heb hem niet op mijn Passport (je sleept een app naar boven en dan staat die netjes in een verkleinde weergave tussen andere apps die open staan).

Maarre......ik loop OS10 weer te promoten. On-topic: dat van die spontane muziek vind ik wel apart. Als jij door middel van die schuif aan geeft dat de telefoon stil moet zijn dan moet die......ehmmmm.....gewoon stil zijn? Ik deel je verbazing.

Ik heb vanochtend de iPad Air van mijn vrouw voorzien van iOS9: ik moet nog even spieken hoe ik Siri uit kan zetten. Ik zit niet te wachten op een apparaat wat altijd zijn mic open heeft staan in afwachting van de magische woorden 'hey Siri!'. Noem me achterdochtig, maar ik heb mijn privacy-bedenkingen bij dergelijke technische 'oplossingen'.

Door Tweakers user beste-spellen, vrijdag 18 september 2015 22:02

dbhuis schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 18:25:
Volgens mij moet je dus gewoon twee keer kijken voordat je begint te gillen.
Het is vrijdagavond. Het is weekend. Ik raad je een rustgevende wandeling door het bos aan.
Fly-guy schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 19:47:
Ik snap het gevoel, maar ik heb meerdere kapotte Lightning kabels tegenover nul kapotte micro USB, terwijl in die laatste groep er kabels zitten die drie keer ouder zijn dan de oudste Lightning label.
Dan hoop ik dat mijn lightning kabel gewoon blijft werken de komende weken :o
brain75 schreef op vrijdag 18 september 2015 @ 20:58:
Maarre......ik loop OS10 weer te promoten.
Geeft niks, ik promoot Windows Phone :+
Ik heb vanochtend de iPad Air van mijn vrouw voorzien van iOS9: ik moet nog even spieken hoe ik Siri uit kan zetten.
Staat bij instellingen > algemeen > Siri > sta 'H siri' toe. Maar dat h Siri werkt alleen maar als de telefoon aan de oplader ligt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 september 2015 22:03]


Door Tweakers user Thomas18GT, zaterdag 19 september 2015 07:47

"Staat bij instellingen > algemeen > Siri > sta 'H siri' toe. Maar dat h Siri werkt alleen maar als de telefoon aan de oplader ligt."

Nog wel, de 6S heeft geen oplader nodig.

Door Tweakers user brain75, zaterdag 19 september 2015 11:18

Gevonden. Siri stond al uit (blijkbaar standaard): ook andere privacy-opties stonden (zover ik dat bij de upgrade niet al had aan gegeven) ook uit. Netjes Apple: zo hoort het!

Daarna nog even gespeeld met de Apple, en ontdekt dat er wat handige opties uitklappen als je respectievelijk van de bovenrand of onderrand van het scherm naar het midden veegt. Niettemin, multitasken blijft een uitdaging. Ik vermoed dat ik gewoon niet de doelgroep ben.

Door Tweakers user beste-spellen, zaterdag 19 september 2015 12:57

brain75 schreef op zaterdag 19 september 2015 @ 11:18:
Gevonden. Siri stond al uit (blijkbaar standaard): ook andere privacy-opties stonden (zover ik dat bij de upgrade niet al had aan gegeven) ook uit.
Of iemand anders heeft tijdens setup alles al uitgezet, net zoals bij mij :p
Ik vermoed dat ik gewoon niet de doelgroep ben.
Ik vermoed dat ik ook niet tot die doelgroep behoor.

Door Tweakers user RoffaboyS, zaterdag 19 september 2015 18:39

De terug knop is eigenlijk gewoon op de touchscreen hoor lol.

Door Tweakers user beste-spellen, zaterdag 19 september 2015 20:24

RoffaboyS schreef op zaterdag 19 september 2015 @ 18:39:
De terug knop is eigenlijk gewoon op de touchscreen hoor lol.
Maar hij hoort naast de home-knop te zitten :p

Door Tweakers user Spekkie88, zaterdag 19 september 2015 21:31

Een aantal herkenbare punten inderdaad.
Wat me vooral ook bij mezelf is opgevallen hoe snel je gewent bent aan sommige features.
Ik ben zelf zeer recentelijk overgestapt van android naar een lumia 1020 (die nu helaas even ter reparatie is teruggestuurd) en vind het maar raar dat het scherm van mijn oude telefoon niet oplicht als ik het toestel uit mijn zak tover (glance)... Evenals en niet aangaan bij dubbeltappen...
Ook bij de telefoon van mijn vriendin betrapte ik mezelf er al erg snel op dat ik raar stond te kijken als deze niet aanging bij dubbel-tap...

Verder erg leuk geschreven tot dusver!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 september 2015 21:32]


Door Tweakers user brain75, zondag 20 september 2015 12:01

Herkenbaar. Zo zit ik bij andere toestellen van onderen naar boven te swipen om het toestel aan te zetten. In BlackBerry OS10 werkt dat zo, maar hoe vaak ik die Lumia van het werk niet zit te vervloeken dat die dan niets doet. :z

Door Tweakers user beste-spellen, zondag 20 september 2015 14:25

brain75 schreef op zondag 20 september 2015 @ 12:01:
Herkenbaar. Zo zit ik bij andere toestellen van onderen naar boven te swipen om het toestel aan te zetten. In BlackBerry OS10 werkt dat zo, maar hoe vaak ik die Lumia van het werk niet zit te vervloeken dat die dan niets doet. :z
iOS unlock je dus door van link naar rechts te vegen, wat dus inderdaad ook weer anders os dan op Windows Phone...

Door Tweakers user NovapaX, maandag 21 september 2015 09:49

brain75 schreef op zaterdag 19 september 2015 @ 11:18:
Gevonden. Siri stond al uit (blijkbaar standaard): ook andere privacy-opties stonden (zover ik dat bij de upgrade niet al had aan gegeven) ook uit. Netjes Apple: zo hoort het!

Daarna nog even gespeeld met de Apple, en ontdekt dat er wat handige opties uitklappen als je respectievelijk van de bovenrand of onderrand van het scherm naar het midden veegt. Niettemin, multitasken blijft een uitdaging. Ik vermoed dat ik gewoon niet de doelgroep ben.
Afhankelijk van welke iPad het is....
http://www.macrumors.com/...pad-multitasking-feature/

Reageren is niet meer mogelijk