iPhone challenge - 5. Microsoft, get your sh*t together

Door beste-spellen op woensdag 30 september 2015 23:34 - Reacties (4)
Categorie: iPhone challenge, Views: 3.504

Voor degene die mijn eerdere blogs nog niet gelezen hebben: ik had een Windows Phone en had deze (uiteraard) volledig ingericht op het Microsoft ecosysteem. Nu moet ik het met een iPhone doen, welke mij meteen iMessage, iCloud, iTunes, die office suite van Apple die niemand gebruikt en waarvan ik de naam niet weet (iOffice?), en weet ik het wat nog meer probeerde aan te smeren. Waarschijnlijk is de integratie top en werken deze diensten allemaal naar behoren, maar voor mij, die zijn iPhone maar tijdelijk gaat gebruiken (hoop ik, het blijft angstvallig stil rondom mijn reparatie bij CoolBlue), loont het niet om over te stappen.

Even tussendoor: bedankt voor de app suggesties, heb buienalarm geïnstalleerd en nadat ik de app heb geweigerd om mijn locatie op de achtergrond te bepalen (dat deed die app dus non-stop), ben ik meer dan tevreden :) Ook bedankt voor alle andere tips, ze worden echt gewaardeerd. Nog geen goede app als vervanging van het YouTube-gedrocht?
Daarbij ga ik proberen om het tempo weer wat op te voeren en meer posts te schrijven.


Op mijn startscherm zie je bovenaan dan ook vooral Microsoft apps staan:
http://static.tweakers.net/ext/f/KtEEcvT1wCxPLdudKVjT1YJg/full.png
 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel
 • Microsoft PowerPoint
 • Microsoft OneNote
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft Office Lens
 • MSN Nieuws
 • MSN Sport
 • Microsoft OneDrive
 • Skype
Laten we beginnen met Outlook. Want Outlook is gewoon geniaal. Het is één app waarmee je je mail, agenda, bestanden en contactpersonen kunt inzien. Voor iemand die geen zin heeft om alles in de iPhone-equivalente apps in stellen, of voor iemand die gewoon een alles-in-één oplossing zoekt en alles bij Microsoft heeft, is dit geweldig. In e-mail kun je quick-actions inschakelen voor naar links en naar rechts swipen op een bericht. Praktisch alle gangbare bijlages (pdf, jpg, alle office bestanden) kun je gewoon binnen de app openen. Agenda is niet veel bijzonders, maar dat is een papieren agenda ook niet. Bestanden is voor mij een soort backup-OneDrive app geworden, maar in feite heb je de stand-alone OneDrive app niet meer nodig. Daarbij kun je ook je Dropbox, Box, en zelfs Google Drive koppelen en weergeven binnen Outlook. Bestanden uit je drivebox-dinges kun je gewoon als bijlage voegen bij je mail. Ook handig: een lijstje met de laatste bijlagen uit je e-mail, zodat je niet meer tussen je mail hoeft te zoeken. Personen is voor mij persoonlijk handig, omdat ik dan niet ieder nummer een-op-een in het telefoonboek hoef in te voeren.

De Office Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) zijn niet ongelooflijk praktisch op een <4” schermpje. Maar ze zijn prima geschikt voor het doen van kleine wijzigingen, zonder je hele opmaak overhoop te gooien. En aangezien ik OneNote altijd al gebruikte als notitieblok, blijf ik dat nu ook doen, hoewel de standaard Apple Notes app waarschijnlijk ook wel aan mijn beperkte eisen zou voldoen. Deze apps komen echter gewoonweg beter tot hun recht op een groter scherm van bijvoorbeeld een iPad.

Office Lens, MSN Nieuws en Sport en Skype werken gelijkwaardig aan de Windows-varianten, maar zien er nét anders uit. OneDrive ziet er heel anders uit, en werkt minder prettig dan de Windows variant. Het kan wél je foto’s die je genomen hebt met je iPhone automatisch synchroniseren met de cloud. Maar gek genoeg werkt het OneDrive-gedeelte in Outlook sneller dan de losse app…

En dat is eigenlijk het enige kritiekpuntje wat ik zo 1-2-3 heb op de Microsoft apps op iPhone. Komt daar dan die titel vandaan? Is dat dan niet een beetje overtrokken?

Nee. Die titel komt van het feit dat Microsofts apps op iPhone domweg beter zijn dan op Windows Phone. De mail-app (outlook) ziet er veel beter uit en heeft veel meer functies, waardoor de Windows Phone app nu op mij overkomt als een demo van een paar jaar oud. Met Office voor Windows Phone kun je wel documenten bewerken, maar dat is veel beperkter dan dat je op de iPhone/iPad kunt. Als klapper op de vuurpijl: Office Lens voor iPhone crasht niet als je een gemaakte foto wilt opslaan, in tegenstelling tot de app op Windows Phone…

Het is, als gebruiker van een telefoon met nota bene Windows, pijnlijk om te zien dat hun apps op het concurrerende platform gewoon veel beter uit de verf komen dan op hun eigen platform. Natuurlijk, Windows Phone 10 gaat daar vast verandering in brengen (ik ben volgens mij de enige Tweaker die de beta nog niet geprobeerd heeft), maar de apps voor iOS zijn er nu, en waren er al langer.

Dat roept vragen op. Wat wilt Microsoft hiermee bereiken? Is Windows Phone voor Microsoft niet eens meer interessant genoeg? Zijn de diensten (Office 365, OneDrive) van Microsoft dan echt zo veel belangrijker dan de producten (Windows, Lumia)? Ik hoop dat Microsoft orde op zaken stelt met Windows Phone 10…

iPhone challenge - 4. Meer dan 1.000.000 apps!

Door beste-spellen op woensdag 23 september 2015 23:38 - Reacties (16)
Categorie: iPhone challenge, Views: 3.844

http://static.tweakers.net/ext/f/vKXiiKIYWdCOJ7HyXEu2zsPj/full.png
Was nou meteen naar 10 gegaan... :+

Voor mij, als Windows Phone gebruiker die het moet doen met slechts 350.000+ apps, is het, toegegeven, soms behelpen. Officiële apps van soms toch wel grote bedrijven ( }> Evil Google }> bijvoorbeeld) blijven maar uit op ‘het derde platform’. “Maar er zijn goede 3rd party apps!”, is dan de standaard repliek. Ja... maar dat is dan toch anders dan de echte app.

Gelukkig is Apples App Store overzichtelijk ingedeeld. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar op de iPad vind ik de App Store altijd maar warrig en in de Windows Store krijg ik nooit gevonden wat ik zoek. Een beetje de standaard apps geïnstalleerd (Facebook, WhatsApp, Buienradar, NS, etc.) en een hoop Microsoft apps, maar daarover volgt in een latere blogpost meer. Ook apps die ik op Windows moet missen, zoals de Vodafone app (serieus Vodafone, jullie hadden een prima app, waarom werkt deze opeens niet meer. Ik hoef deze nieuwe app met al die wazige zweverige rondjes niet) en de app van de universiteit. En niet te vergeten: de officiële YouTube app!!! :*)

Om daarmee te beginnen: wie van jullie weet daarvoor een goed alternatief? :+ De navigatie binnen de app werkt echt niet handig en is traaaaaag, het duurt een halve eeuw voordat de video eindelijk eens fullscreen staat, en terug gaan naar het overzichtsscherm is nou ook niet enorm goed uitgewerkt. Metrotube voor Windows Phone werkt wat dat betreft beter. Misschien dat de app wel goed en vloeiend werkt op de iPhone 6, zou kunnen gezien de problemen die google schijnt te hebben met het ondersteunen van oudere telefoons. O-)

De NS app werkt wel prettig, prettiger dan de Trein app (sorry Niels) voor WP. Vooral de drukte-indicator is handig om te kijken of het loont om een trein later te pakken. Daarentegen mis ik wel het gebruikersgemak van de Regenmeter app (bedankt Niels!), want de buienradar app heeft net iets te veel menuutjes en knopjes nodig om handig te werken.

Over de Facebook en WhatsApp app kan ik kort zijn: ze werken vergelijkbaar.

De apps die ik heb moeten missen, nou… daar kan ik prima zonder mee. De Vodafone app is langzaam en raar, en iOS heeft ook genoeg functies om zelf je dataverkeer te monitoren. De app van de universiteit is leuk als het werkt, maar vaak werkt het ook niet. Volgens mij wordt er ook gebruik gemaakt van een webview (of er was geen designteam), waardoor het raar is dat de app niet multiplatform is gemaakt. De provincie Brabant heeft ook een poging gewaagd met de “Brabant OV” app, maar het feit dat je daarin geen live tijden kunt zien, maakt die app al compleet overbodig: 9292 werkt dan beter (waarbij de WP 9292 app fijner werkt dan de iOS versie: navigatie binnen iOS is niet altijd even logisch). De ‘Dance Dance Dance!’-app en consorten kunnen mij eerlijk gezegd gestolen worden, dus deze heb ik nog niet eens geprobeerd. Als er andere apps die ik zeker moet uitproberen voordat ik terug ga naar het achtergestelde Windows Phone: post ze maar in de reacties.

Natuurlijk zijn er dan ook nog de apps van Apple. Ik gebruik ze lang niet allemaal (sterker nog: de helft zit in een mapje ‘ongebruikt’) maar in het kort zal ik wat over enkele apps vertellen.
 • Safari: man wat is die browser snel. Ik weet niet hoe Edge op Windows Phone 10 is, maar als dat niet veel sneller is dan de Windows Phone 8.1 browser, dan ga ik dat zeker missen. Verder wel onhandig dat je adresbalk bovenaan staat en je knoppenbalk niet altijd op het scherm blijft.
 • Berichten: het verwijderen van sms-berichten is ongelofelijk onhandig gedaan. Voor de rest: tja, het is een sms-app, kun je niet veel aan verknallen.
 • Telefoon: geldt hetzelfde voor: kan weinig mis mee gaan. Wel bloedirritant is dat je telefoon eerst nog even door trilt wanneer je een gesprek aanneemt als je gebeld wordt.
 • Foto’s: afgrijselijk lelijk icoontje, maar de app zelf zit goed in elkaar en werkt bovendien snel. De thumbnail scroll balk onderin als je een foto bekijkt mag van mij schaamteloos gekopieerd worden naar Windows.
 • Weer: geeft het weer helder aan ( _O- ), de belangrijkste informatie staat meteen op je scherm. Wel jammer dat het icoon niet ‘live’ is: ook al regent het pijpenstelen, het icoontje blijft volhouden dat het zonnig is met een wolkje.
 • Kaarten: daar is al een hoop over gezegd. Helaas is het waar: als je ergens heen wilt, dan heb je echt niets aan die app. Enkele voorbeelden:
  • Het herkent mijn werkadres niet. En zeg niet dat het vast een adres in een nieuwbouwwijk is, want het is een monumentaal gebouw aan een straat die letterlijk al honderden jaren oud is.
  • Mijn thuisadres wordt wel herkend, maar wanneer je alleen een straatnaam ingeeft, krijg je geen resultaten.
  • Bij de zoektocht naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn stuurde Apple Maps mij letterlijk langs de dichtstbijzijnde Albert Heijn naar een andere vestiging een paar kilometer verderop.
  • Bij de zoektocht naar de dichtstbijzijnde McDonalds stuurde Apple Maps mij naar Oosterhout, terwijl er in Tilburg toch ook wel een McDonalds zit…
  • En ga zo maar door
  Daarbij komt dat er nog geen OV-informatie geïntegreerd is, iets dat HERE Maps al tijden heeft.
Andere apps gebruik ik niet of nauwelijks. De mail en agenda app gebruik ik niet, omdat ik de Outlook app gebruik, maar daarover dus later meer.

Conclusie: geweldig, al die apps! Maar heb ik eigenlijk wat gemist? Nee…

iPhone challenge - 3. Ik hoor er nu bij

Door beste-spellen op zondag 20 september 2015 23:49 - Reacties (25)
Categorie: iPhone challenge, Views: 4.230

Ik ben nu een van de ‘cool kids’, want ik heb een iPhone. Zo lijkt het, althans. iPhones zijn cool en luxe, uniek in het smartphonelandschap. Heb je een iPhone, dan behoor je tot de elite.

Hoe triest het ook is: mensen benaderen je anders als je een apparaat met een appel op de achterkant vasthoudt. Je krijgt er in een keer een klap ‘vrienden’ bij, die allemaal ‘anders’ zijn dan ‘gewone’ mensen, omdat ze dezelfde telefoon hebben als jij. De snobs, die nog rondlopen met hun zielige Galaxy S6 Edge fame star neo note plus, kijken juist met meer afkeer naar jou dan ooit.

Buiten het feit dat we echt af moeten van die kinderachtige fanboy-gedrag (horen jullie wie het zegt? :+ ), en ik ook niet echt zit te wachten op al die Apple-vriendjes (voordeel: over een paar weken heb ik geen last meer van ze) moeten we toch echt af van het beeld dat een iPhone een unieke telefoon is, die alleen door creatievelingen en andere andersdenkenden worden gebruikt.

Situatie 1: in de sprinter zitten er in het halletje naast mij nog 3 anderen. Wij allemaal hadden een iPhone in onze handen.
Situatie 2: in een normale coupé in de trein, zit op zijn minst 50% naar zijn iPhone/iPad te staren.
Situatie 3: in de collegezaal bij marketing (die mensen moeten toch helemaal door dat marketinggebrabbel van Apple heen kunnen prikken) heeft ik denk 2/3 een Macbook in combinatie met een iPhone.

Moet ik nog doorgaan? Een iPhone is dus niet uniek. Nu ik er een heb, lijkt het wel alsof iedereen met zo’n ding rond loopt. Nu is het natuurlijk zo dat Android telefoons net genoeg van elkaar verschillen qua uiterlijk dat ze te onderscheiden zijn en ze dus minder goed als geheel opvallen, waardoor de verhouding tussen Apple en Android die ik in mijn hoofd heb, niet eerlijk zal zijn.

Hoe anders was dat dan met mijn Lumia. Deze is met zijn grootte sowieso een aparte verschijning (“Hé, heb jij nou een telefoon of een tablet”), waarmee je met de enkeling met een Sony Xperia Z Ultra, die nóg groter is (6,44”), meteen een band hebt. In het afgelopen jaar en acht maanden ben ik denk ik twee of drie andere 1520’s tegenkomen (en één iemand met zo’n Sony), dat zijn er dus minder dan het aantal iPhones op één dag.

Toen ik de Nokia kocht, was ik denk ik de eerste in heel Den Bosch met een Windows Phone. Gelukkig begint daar nu wat verandering in de komen, maar het feit dat het iedere keer weer toch bijzonder is wanneer je iemand anders tegen komt met een Windows Phone, zegt denk ik genoeg. Dat er zoiets bestaat als de 'Windows Phone-boks', waarbij je elkaars Windows Phones tegen elkaar aan tikt als blijk van pure coolness, zegt misschien nog meer.

Dus, aan alle creatievelingen, een oproep. Jullie iPhone is niet meer zo uniek, zo anders. Kom naar Windows! (Of BlackBerry, FirefoxOS, Ubuntu, Sailfish… Met zijn ongelooflijk kleine marktaandeel onderscheid je je dan weer van de rest van het volk en val je weer echt op.

Ik voel me niet meer uniek... :'(

iPhone challenge - 2. Size matters

Door beste-spellen op zaterdag 19 september 2015 00:40 - Reacties (17)
Categorie: iPhone challenge, Views: 3.117

Voordat ik begin: ik ben positief verrast door het aantal views dat ik weet te behalen op mijn posts en de vele constructieve reacties, die zeker wat toevoegen aan mijn tekst. Bedankt iedereen :)

Studiegenoot met iPhone 5S (die mij opeens sinds gisteren een stuk aardiger vindt): “Het wordt echt tijd voor een nieuwe iPhone. Als de 6S uitkomt, ga ik er snel een kopen.”
Ik: “De plus-versie zeker?”
Hij: “Nee man, die is veel te groot. Dat is een vrouwentelefoon. Die past toch nooit in je broekzak?”

En bedankt. Als die 6S met zijn 5,5 inch al een vrouwentelefoon is, wat moet mijn 6 inch Nokia dan wel niet voorstellen? Dat moet dan wel een telefoon zijn voor… vrouwelijke apen? Overigens: bij mij past mijn telefoon gewoon in mijn broekzak, dat is gewoon een kwestie van broeken kopen die grote broekzakken hebben. Daarbij draag ik geen skinny jeans, in dat soort broeken wordt een 6” telefoon opbergen inderdaad wat lastig.

Een shout-out naar alle mensen die de gewone iPhone 6 en 6S te groot vinden: hoe houden jullie het vol? Je ziet toch niks op zo’n klein schermpje? Het is kiezen tussen óf inzoomen en continu heen-en-weer scrollen, óf ongelooflijk kleine priegellettertjes lezen.

Wat, toegegeven, nog best goed lukt met dit scherm: het scherm is scherp, het contrast is goed en het beeld ziet er in het algemeen gewoon goed uit. Bovendien kan het scherm ook fel genoeg om afleesbaar te zijn in niet zo ideale situaties. Door externe omstandigheden heb ik nog niet kunnen testen hoe het scherm afleesbaar is in direct zonlicht, maar in de lokalen waarbij ik de helderheid van mijn laptopscherm op zijn hoogst moet zetten wil ik überhaupt nog iets kunnen zien behalve de TL-balken die aan het plafond hangen, blijft mijn iPhone prima afleesbaar, zonder hinderlijke reflecties.

Terug naar de schermgrootte. Oké, misschien overdrijf ik wat. Goede responsive sites, zoals tweakers.net, en apps schalen meestal goed mee, waardoor het allemaal nog prima te doen is. Van 4” naar 6” was ook een paar weken wennen, dus diezelfde stap de andere kant op zal ook tijd kosten om daar weer volledig aan te wennen. Zo’n kleine iPhone ligt wel beter in je hand dan een lomp bakbeest van 16,3 bij 8,5 centimeter, zeker als je je telefoon met één hand wilt bedienen.

Het gaat alleen verkeerd op het moment dat je een website bezoekt, die niet echt geoptimaliseerd is voor mobiel (*kuch* tweakblogs *kuch*). Dan kun je je telefoon nog wel een kwartslag draaien, maar dan mis je dus dat stuk extra ruimte in de lengte, waardoor er niet echt veel tekst meer op je scherm past. Laat staan een wat grotere afbeelding of tabel.

Video komt veel beter over op een groot 6” scherm dan een klein 4” scherm, zeker in HD. Foto’s komen beter tot zijn recht op een groot scherm en bij het nemen van foto’s is het grote scherm ook ideaal. Je kunt als je daar gelukkig van wordt prima desktop sites bekijken op een 6” scherm. Wanneer je een PDF leest, past er gewoon een heel A4’tje op je scherm, in plaats van een halve. Documenten bewerken (office op iPhone is echt 100x beter dan de Windows Phone 8.1 office – meer daarover in een latere blog. Like, share en nomineer als je dat wilt lezen!!1! :+ ) op een klein schermpje is stukken lastiger en onoverzichtelijker dan op een net-geen-tablet.

Waar ik naartoe wil: een 4” iPhone is prima om dingen mee te consumeren. Daarbij is het handzaam genoeg om in iedere broekzak te passen. Maar met mijn 6” Lumia kon ik ook gewoon dingen doen. Nog een paper lezen in de trein bijvoorbeeld, of laatste wijzigingen aanbrengen in een word-document. Dat gaat gewoon niet lekker op een dergelijk klein scherm. Daarentegen lever je wel weer in op handzaamheid. Een balans vinden tussen deze twee is lastig en ook persoonlijk.

Persoonlijk vind ik het dan ook een goede zet van Apple om de nieuwe iPhones een groter scherm mee te geven. 4,7” is naar mijn mening nog te klein, maar daar heb je dan de iPhone Plus voor. Een 6” telefoon is voor veel mensen te groot en daar wil ik best in meekomen. Wil de rest dan toegeven dat 4” tegenwoordig te klein is?

iPhone challenge - 1. Terug naar start

Door beste-spellen op donderdag 17 september 2015 22:04 - Reacties (38)
Categorie: iPhone challenge, Views: 3.634

Mag ik die 200 euro vangen? Kan ik de reparatie van mijn Nokia mee betalen…

Voordat ik verder ga, moet ik eerst iets kwijt:
WELKE IDIOOT BIJ APPLE HEEFT VERZONNEN DAT GÉÉN TERUGKNOP OP HET TOESTEL PLAATSEN EEN GOEDE KEUZE WAS?!?!?!!?! 8)7 8)7 8)7

Zo, nu dat er uit is, kunnen we door…

De iPhone heeft een hele fijne homeknop. Gewoon een normale knop, die je in kunt drukken. Mijn oude Windows Phone 7 toestel had dat ook en naar mijn mening werkt dat gewoon nog het beste voor een startknop: je voelt gewoon echt dat je iets indrukt. Dat in tegenstelling tot aanraaktoetsen of, nog erger, on-screen knoppen. Persoonlijk vind ik het echt zonde dat de nieuwe Lumia’s ook on-screen knoppen krijgen, maar het valt niet te ontkennen dat het een trend is om geen fysieke knoppen meer op het toestel aan te brengen "omdat het clean oogt".

Naast de homeknop heb je zowel links als rechts zeeën van ruimte. Je zou dus verwachten, dat er een terugknop links naast de homeknop zou zitten. Ik heb meerdere keren geprobeerd op die knop te drukken, maar helaas: hij zit er niet. Ik kan tevens bevestigen dat de upgrade naar iOS 9 ook niet de terugknop met zich mee heeft gebracht.

Even een zijspoor: Apple heeft het upgradeprocess wel stukken beter voor elkaar. Geen wazige stap 19 van 21 die een eeuwigheid duurt, maar gewoon een voortgangsbalkje met een appeltje erboven.

Iedere keer weer, nadat ik bijvoorbeeld in de browser terug wil naar de vorige pagina, of vanuit een chatsessie terug naar het overzicht, druk ik op dat niet-bestaande knopje links naast de homeknop. Daarna druk ik nog een keer maar dan harder, want iedereen weet dat als een knop niet werkt, hij wél werkt als je er harder op drukt. Dan pas bedenk ik me dat er helemaal geen terugknop is, en dat ik ergens linksboven naar een optie toe moet die meestal ‘< terug’ heet, maar soms om onduidelijke reden een andere naam heeft.

Ik zie het al voor me. Presentatie iPhone 7, getiteld: iPhone is back, waarbij Apple, op de manier waarop alleen Apple kan, een revolutionaire nieuwe functie uitbrengt. Een knop, die zo gebruiksvriendelijk is omdat deze altijd dezelfde functie heeft en altijd op dezelfde plek staat. Een knop die iedere keer weer voldoening geeft door licht te trillen en te doen wat jij, als gebruiker, wilt. De retourknop! (want Apple heeft de neiging om dezelfde dingen anders te noemen *kuch* pencil *kuch*) Maar dat is nog niet alles! Er is nóg een knop bijgekomen. Rechts naast de homeknop, is nóg een knop! Met deze knop, die er uit ziet als een vergrootglas, kun je direct, dus met één druk op de knop, Cortana Siri openen!


Nu we het toch over knoppen hebben, laten we ze maar allemaal nagaan. Bovenaan zit de aan/uitknop, geen ideale plek maar voor een dergelijk klein toestel als de iPhone 5 gaat het prima en kun je er makkelijk bij. Aan de rechter zijkant is een hele hoop lege ruimte voor de ontbrekende cameraknop. Aan de onderkant zit je AppleUSB-aansluiting (dik pluspunt: de kabel past in één keer, in plaats van normale USB waarbij het altijd drie pogingen kost om dat ding erin te krijgen, daarnaast heb je niet het gevoel je stekker te slopen als je de kabel eruit trekt, iets wat bij MicroUSB nog wel eens voor komt) en om onduidelijke redenen ook de hoofdtelefoonaansluiting.

Dan houden we de linkerkant nog over. Losse volumeknoppen voor harder en zachter zijn een zegen, bij mijn Nokia krijg ik het altijd voor elkaar om precies in het midden te drukken, of op de verkeerde knop. Boven de knoppen zit nog een schuifje, waarmee je je telefoon op stil kunt zetten. Dat knopje mogen ze zo overnemen op alle telefoons. Wanneer je het schuifje naar beneden doet, zie je een rood streepje, wat dus aangeeft dat ie op ‘stil’ staat. Ideaal! Duidelijk! Wat kan hier nu mis mee gaan?

Aan het einde van mijn college, hoorde ik opeens muziek. Ik dacht dat het van een laptop/telefoon verder achterin kwam. Toen het wel lang duurde voordat de muziek uit ging, keek ik toch maar naar mijn telefoon, die op stil stond, dus die kon geen geluid maken, toch? Op de een of andere manier was het mijn telefoon gelukt om in mijn broekzak aan te gaan, van de normale Slam FM (waar ik eerder naar geluisterd had en (uiteraard) gestopt had) naar Slam Hardstyle te schakelen, en die vervolgens af te spelen... Gevolg: herrie uit de speaker van mijn stille iPhone.

“Sorry, first day iPhone…”